Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Skoplje: Pritvor za trojicu poslanika VMRO DPMNE


Trojici poslanika opozicione VMRO DPMNE je određen 30-dnevni pritvor, a drugo troje parlamentaraca iz opozicione koalicije su upuceni u kućni pritvor, objavio je Krivicni sud.

Prethodno su oni bili na saslušanju kod sudije o nasilju u Sobranju Makedonije 27. aprila ove godine. Nakon toga, oni su odvedeni policijskim kolima.

Poslanici, kojima je pre nekoliko dana oduzet poslanički imunitet, deo su grupe od 36 lica koje Osnovno javno tuzilastvo goni zbog “terorističkog ugrožavanja ustavnog poretka i bezbednosti”, u vezi sa događajima od 27 aprila, kada je velika grupa ljudi usla u zgradi Sobranja. Većina njih je dobilo 30 dana pritvora, a za nekolicinom se još traga.

Nakon hapšenja osumnjičenih prošle nedelje, pristalice VMRO DPMNE svakog dana protestuju pred sudom i ministarstvom pravde.

Oni poručuju da aktuelna vlast sprovodi politički progon i vodi antidržavnu politiku. Iz ove partije su najavili da će do kraja godine blokirati nekoliko raskrsnica u Skoplju svakoga dana u periodu od 15 do 17 sati.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG