Dostupni linkovi

Vanredna vijest

MUP Srbije: Za sedam dana privedeno 139 osoba, zaplenjeni narkotici i oružje


Ilustrativna fotografija

Policija je u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsila 139 osoba, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičeni su privedni zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Četrdeset tri osobe uhapšene su zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača "zolja", 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, naveo je da ta akcija pokazuje da ne postoji period kada policija ne radi i da želi da pokaže da je posvećena borbi protiv trgovine narkoticima i naoružanjem.

pohvalio je sve pripadnike policije koji su, kako je rekao, u prethodnih sedam dana napornim radom i aktivnostima zaplenili veliku količinu narkotika i oružja.

„Pripadnici policije su u prethodnih sedam dana uspeli da uhapse 139 lica od toga 96 lica koja su uhapšena zbog prodaje i posedovanja narkotika i od njih je oduzeto skoro 129 kilograma droge. Takođe, uhapšena su i 43 lica zbog posedovanja i prometa oružja i municije. Na teritoriji Beograda, Subotice, Šapca i Zrenjanina otkriveno je sedam ilegalnih laboratorija, među kojima i one za uzgajanje halucinogenih pečuraka koje su posebno retke“ rekao je ministar Stefanović.

Što se zaplene naoružanja tiče, ministar je rekao da je oduzeto je 56 pušaka među kojima više automatskih, 36 pištolja i revolvera, dva raketna bacača „zolja“, 6 bombi i preko 5.000 komada municije.

„Kao značajnu stvar posebno bih istakao oduzimanje 14,5 kilograma eksploziva, od čega je 11 kilograma oduzeto posebnom aktivnošću ljudi iz SBPOK-a u fabrici „Krušik“. Jedan od zaposlenih je pokušao da iznese i proda više od 11 kilograma vojnog eksploziva ogromne razorne moći. Želim da se zahvalim ljudima iz policije koji su ovako dobrim radom pokazali da ne postoji period kada ne rade, da policija u svakom trenutku hoće da pokaže da je posvećena borbi protiv trgovine narkoticima i naoružanjem i da ćemo i u narednom periodu biti posvećeni ovim zadacima kojima činimo da Srbija bude stabilnija i bezbednija“ zaključio je ministar Stefanović.

XS
SM
MD
LG