Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dačić: Ukrajinski ambasador vraća se 12. novembra u Srbiju


Ministar spoljnih poslova rbije Ivica Dačić izjavio je danas da će se ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič vratiti u Beograd 12. novembra, a Srbija će potom razmotriti vraćanje svog ambasadora u Kijev.

"Želimo dobre odnose sa Ukrajinom. Došlo je do odredjenih smetnji, želim jasno da kažem da Srbija poštuje integritet Ukrajine. Ukrajinski ambasador se vraća 12. u Srbiju, posle toga i mi ćemo razmotriti povratak našeg ambasadora", rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle sednica vlada Srbije i Republike Srpske u Beogradu.

Dačić je i ranije ove nedelje rekao i da je Aleksandrovič rekao da ide na konsultacije u Kijev, a da je on od Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine dobio obaveštenje da će Aleksandrovič biti van zemlje.

Ukrajina je povukla svog ambasadora na konsultacije u Kijev početkom novembra, a Srbija je juče pozvala svog ambasadora na konsultacije u Beograd.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo je zabrinutost zbog ilegalnih kontakata predstavnika Srbije sa Krimom i izrazila nadu da će se Srbija potpuno obavezati na princip poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

XS
SM
MD
LG