Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Protest podrške Kumanovskoj grupi u Prištini


Protesti u Prištini zbog presude suda u Skoplju

Nekoliko desetina građana protestvovalo je danas u Prištini zbog presude suda u Skoplju Kumanovskoj grupi. Oni su se okupili na trgu Zahira Pajazitija a potom su hteli da protestuju isped Ambasade Makedonije, međutim, policija im nije dozvolila da joj se približe, pa su produžili do Vlade Kosova.

Pred njih je izašao premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, koji je rekao da je iznenađen presudom, dodajući da je potrebno tražiti međunarodnu pomoć radi međunarodne istrage. On je pozvao na sastanak jednog od predstavnika demonstranata u ponedeljak.

Krivični sud u Skoplju 2. novembra je presudio da su 33 od ukupno 37 optuženih za terorizam i terorističku organizaciju u slučaju u kumanovskom Divom Naselju, krivi za to delo, a četvorica su oslobođeni optužbi. Sedam optuženih su osuđeni na kaznu doživotnog zatvora, drugih 13 su dobili po 40 godina zatvora, a ostali su osuđeni na kazne zatvora u trajanju od 12 do 20 godina.

Danas, 3. novembra, je u odvojenom suđenju još jedan optuženi osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Sedamnaest osoba Kumanovske grupe je inače sa Kosova.

Sud u Skoplju osudio 33 osobe za terorizam u Kumanovu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG