Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đukić Dejanović: Ako opozicija želi, imaće vanredne izbore


Slavica Đukic Dejanović, ministarka bez portfelja

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će biti vanrednih parlamentarnih izbora, ako ih opozicija želi.

"Sasvim je jasno da treba da se opredele da li žele promenu postojećeg stanja i da li žele parlamentarne izbore, jer je očigledno ako žele da će ih i dobiti", kazala je Đukić Dejanović u Domu Vojske Srbije na svečanom otvaranju 16. Jesenjeg festivala zdravlja.

Komentarišući izjavu predsednice Skupštine Srbije, Maje Gojković da je napadnuta fizički od poslanika pokreta Dveri, Đukić Dejanović je kazala da je "nedopustivo da se na predsednicu parlamenta i ženu, ide takvim atacima koji imaju i fizički karakter".

"To zaista urušava ugled parlamenta i zaista osuđujem ponašanje parlamentaraca koji su sebi dopustili takvu bahatost", izjavila je ona.

Dodala je da je tačno da je Narodna skupština prostor u kojem se "uzavrele političke strasti teško mogu kontrolisati i da nikada nije sve idealno u parlamentu".

"To je tribina u kojoj se iznose suprotstavljani stavovi. Ja sam u metodologiji rada imala naviku da prekinem kada mi se učini da je toliko vrelo da ga ne mogu ohladiti intervencijom verbalnom, primenom poslovnika, a to čini i gospođa Maja Gojković", kazala je Đukić Dejanović.

XS
SM
MD
LG