Dostupni linkovi

Papa Franjo molio za žrtve terorističkih napada


Papa Franjo

Papa Franjo je izjavio danas da je "potresen" nizom nedavnih napada u svijetu, pa tako i napadom u New Yorku, u Sjedinjenim Državama, u kojemu je u utorak poginulo osam osoba.

"Potresen sam terorističkim napadima koji su se zadnjih dana dogodili u Somaliji, Afganistanu i jučer u New Yorku", rekao je papa pred mnoštvom vjernika na Trgu svetog Petra, nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja.

"Izražavajući žaljenje zbog tih čina nasilja, molim za poginule, za ranjene i za njihove obitelji", rekao je papa Franjo.

U utorak je u New Yorku vozač kamioneta gazio bicikliste i prolaznike na Manhattanu, usmrtivši osmero, među kojima šestero stranih državljana i ozlijedivši jedanaestero ljudi, što je prvi smrtonosni napad u New Yorku nakon 2001.

U napadu u Mogadishuu u Somaliji u subotu za koji su odgovornost preuzeli radikalni islamisti skupine Al Šebab, poginulo je najmanje 27 ljudi, a u u utorak je u "zelenoj zoni" u Kabulu, u Afganistanu, tinejdžer aktivirao eksploziv na sebi ubivši najmanje pet ljudi.

XS
SM
MD
LG