Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Za Todorićem izdana crvena tjeralica Interpola


Ivica Todorić, vlasnik Agrokora

Hrvatsko pravosuđe je prema neslužbenim podacima izdalo crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem koji mu je nedostupan od pokretanja istrage u slučaju Agrokor unatoč ranije raspisanoj tjeralici i izdanom Europskom uhidbenom nalogu (EUN).

Informaciju su pozivajući se na neslužbene informacije objavili svi hrvatski mediji.

Prema njima u potrazi za Todorićem dosad je na snazi bila plava tjeralica kojom se nalaže lociranje osumnjičenika, dok crvena tjeralica nalaže osumnjičenikovo uhićenje.

Crvena tjeralica za Todorićem zasad nije vidljiva na Interpolovim internetskim stranicama, a po nekim objašnjenjima tjeralica postaje javna tek kad se iscrpe sve ostale mogućnosti, navodi N1.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošlog tjedna zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Podsjetimo, za Todorićem je izdan europski uhidbeni nalog, a policija je potvrdila da već traga za njim.

Odvjetnici Ivice Todorića Čedo Prodanović i Jadranka Sloković uložili su žalbu sudu na odluku o istražnom zatvoru. No, prema pravnoj praksi sud neće razmatrati žalbu dok Ivica Todorić ne bude u Remetincu.

Šest mjeseci nakon izbijanja afere „Agrokor“, policija je prošle sedmice uhapsila bivše prve ljude koncerna. Stavlja im se na teret da su prihvaćali lažne financijske izvještaje i na taj način obmanjivali poslovne partnere, čime su Ivici Todoriću pribavljali protupravnu imovinsku korist.

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić nije bio u Hravatskoj a posljednjih dana se oglašavao putem medija te poručio da će se vratiti u Hrvatsku kada prikupi dokaze za odbranu.

XS
SM
MD
LG