Dostupni linkovi

Raspisan europski uhidbeni nalog za Ivicom Todorićem


Ivica Todorić, osnivač koncerna Agrokor

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izdalo europski uhidbeni nalog za Ivicom Todorićem.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, sukladno Zakonu o prvosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, izdalo europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina. Daljnje radnje provode se sukladno zakonskim odredbama", priopćeno je iz DORH-a.

Ivica Todorić jedini je nedostupan hrvatskom pravosuđu i za njim je raspisana tjeralica nakon što mu je jedinom od 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor prošlog tjedna određen istražni zatvor.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu sastalo se u ponedjeljak ujutro i donijelo odluku o žalbi Državnog tužiteljstva (DORH) na odbacivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenika u slučaju Agrokor.

Izvanraspravno vijeće odbilo je žalbu DORH-a i potvrdilo odluku suca istrage, kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić. Drugim riječima, svih 14-ero osumnjičenih se mogu braniti sa slobode.

Ivica Todorić, osnivač hrvatskog koncerna Agrokor, najavio je povodom raspisivanja potjernice za njim, putem saopštenja u nedjelju da će se vratiti u Hrvatsku kada završi prikupljanje relevantnih dokaza.

XS
SM
MD
LG