Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Todorić se vraća u Hrvatsku kada prikupi dokaze za odbranu


Ivica Todorić

Ivica Todorić, osnivač hrvatskog koncerna Agrokor, najavio je povodom raspisivanja poternice za njim, da će se vratiti u Hrvatsku kada završi prikupljanje relevantnih dokaza.

Todorić namerava da ih iskoristi, kako je objasnio, “da bi se suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države".

"Ja nisam čovek koji beži od odgovornosti, već sam rekao da ako odgovornost postoji, a ja sam uveren da je nema, ona je isključivo moja. Ali, kao čovek kojem su teško povređena ljudska prava sa svojim advokatskim timom prikupljam dokaze i činjenice da bih se mogao suprotstaviti lažima iz krivične prijave i odbraniti i sebe i moje saradnike od političkog progona kojem je cilj zataškati činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojem danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal", napisao je Todorić na svom blogu.

Istražni sudiji zagrebačkog Županijskog suda odredio je u sredu uveče istražni zatvor Ivici Todoriću, a tužilaštvo je u subotu raspisalo poternicu budući da on nije dostupan hrvatskim institucijama.

Ostalim osumnjičenima u slučaju Agrokor, medju kojima su i Todorićevi sinovi Ante i Ivan, omogućena je odbrana sa slobode.

XS
SM
MD
LG