Dostupni linkovi

Zaev: Završimo priču o Balkanu kao buretu baruta


Denis Zvizdić i Zoran Zaev na konferenciji za medije Summita 100, Skoplje

Vrijeme je da završimo priču o Balkanu kao buretu baruta i da se okrenemo budućnosti, poručio je makedonski premijer Zoran Zaev na konferenciji za novinare kojom je završen Summit 100 poslovnih lidera jugoistočne Europe.

"Nadam se kako smo danas ohrabrili okupljene biznismene iz cijele regije da krenu u nove poslove i da otvaraju nova radna mjesta. Našoj regiji potreban je godišnji rast gospodarstva od pet posto kako bismo dostigli razvijene zemlje Europske unije. Uvjeren sam da ovakvim inicijativama i na ovakvim summitima možemo napraviti puno dobih stvari", kazao je Zaev.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je kako je zadatak svih vlada u regiji stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kako bi se potaknuli domaći i strani investitori da počnu rješavati ključni makroekonomski problem, a to je otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih ljudi, javio je izvjestitelj agencije Fena iz Skopja.

"Ekonomska suradnja i regionalno povezivanje na putu ka našem glavnom cilju, a to su europske integracije, na vrhu je prioriteta rada svih vlada zapadnog Balkana i ja sam uvjeren da smo svi svjesni naše odgovornosti", dodao je Zvizdić.

Premijeri zemalja regije po šesti put u posljednjih pola godine nalaze se na istom mjestu, podsjetio je crnogorski premijer Duško Marković, dodavši kako je to jasan znak da su međusobni odnosi u regiji sve bolji.

"Crna Gora i dalje će snažno podržavati ovu novu praksu direktnih razgovora i intenzivnih susreta lidera država regije, jer to je najbolji način da izbjegnemo nesporazume, uspostavimo povjerenje i ostvarimo naš ključni cilj, a to je bolji život svih naših građana", kazao je Marković.

XS
SM
MD
LG