Dostupni linkovi

Vučić: Napadi na novinare moraju biti rasvetljeni


Proglas Grupe za slobodu medija u Srbiji
Proglas Grupe za slobodu medija u Srbiji

„Napadi na novinare u Srbiji moraju da budu rasvetljeni, i nadam se da će tako i biti“, izjavio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, komentarišući podatak Evropske federacije novinara (EFJ) da je u 2017. godini u Srbiji bilo 27 napada na novinare, od kojih je 17 još nerasvetljeno.

On je na pitanje Radija Slobodna Evropa rekao da nema informaciju da delegacija EFJ, koja je pozvala zvaničnike Evropske unije da utiču na vlast u Srbiji da poštuje medijske slobode, dolazi u Srbiju.

„Svi su u ovu zemlju dobrodošli. Sa ponosom ističem da, za razliku od mojih političkih protivnika, odgovaram na svako pitanje i da uvek to radim pristojno, nijednu ružnu reč od mene niste mogli da čujete. U Srbiji svako ima pravo da misli kako hoće i da objavljuje šta hoće. Na Radio-televiziju Srbije u poslednjih pet godina niko nije doveden, svi kadrovi ostali su iz perioda Demokratske stranke, a u čitavoj zemlji ne postoji nijedan nedeljnik koji ne vodi najprljaviju kampanju protiv mene i Vlade Srbije,“ rekao je Vučić.

On je naglasio da su društvene mreže bez ikakvih restrikcija u Srbiji u kojoj ih, kako je rekao, koristi 79 odsto ljudi.

Gašenje 'Vranjskih': Neće nas ućutkati
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

XS
SM
MD
LG