Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Trump stigao u Las Vegas, djevojka ubice kod FBI-a


U.S. - People stand along a pedestrian walkway looking towards where a mass shooing at the Route 91 Harvest Country Music Festival took place last night on the Las Vegas Strip in Las Vegas, Nevada, U.S., October 2, 2017.

Američki predsjednik Donad Trump sa suprugom Melaniom stigao je u posjetu Las Vegasu gdje je u nedjelju veče iz za sada još nepoznatih razloga 64 -godišnji ubica iz hotela rafalnom paljbom ubio 59 osoba ranio preko 500 osoba.

Odlazeći ranije danas iz Vašingtona Trump je izjavio:

"To je veoma tužna stvar. Mi ćemo odati poštu stardalima i posjetiti policajce koji su uradili zaista sjajan posao za veoma kratko vrijeme. Policija saznaje nogo novih stvari o napadaču koje će biti objavljene blagovremeno. Veoma veoma tužan dan za mene lično.

U Los Anđeles je sa Filipina doputovala djevojka ubice Stepehena Paddoka Marilou Danely gdje će je ispitati agenti FBI koji su zaključili da je ubica imao ukupno 49 komada oružaja kod kuće i u hotelu sa kojeg je pucao na ljude koji su bili na koncertu katri muzike.

Paddok je kako se navode svpjoj djevojci dao 100.000 dolara da ponese sa sobom na Filipine prije stravičnog napada koji je šokirao američku javnost i svijet.

XS
SM
MD
LG