Dostupni linkovi

Ubijen pripadnik Duterteove garde


Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte

Član garde filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea ubijen je u utorak, ali predsjednik nije bio u blizini palate kada se incident dogodio. Šef službe bezbjednosti je naveo da isključuju mogućenot da je riječ o grešci.

Misteriozno pucanje u Malacanang parku, u kojem se nalazi baza Predsjedničkog tima za bezbjednost (PSG) u Manili, tretira se kao izolovan incident, a šef tima Lope Dagoy naveo je da su isključili mogućnost terorizama.

Tijelo 37-godišnjeg pripadnika PSG otkrila je njegova žena u ranim jutarnjim satima, nakon čega je utvrđeno da je stradao od jednog metka ispaljenog u grudi.

"Isljučujemo mogućnost da je riječ o grešci," rekao je Dagoy novinarima: "Sigurno nije u pitanju greška."

Duterteovo mjesto boravka nije bilo poznato nekoliko sati prije oglašavanja šefa predsjednikovog obezbjeđenja. Kontroverzni predsjednik Filipina nije viđen u javnosti u ponedjeljak, a prethodno je boravio u svom rodnom gradu Davao nekoliko dana.

Na pitanje novinara gdje je Duterte bio u vrijeme pucnjave, njegov portparol Ernesto Abella je rekao: " Nemamo nikakvu informaciju o tome."

Duterte je inače poznat po svojoj nepredvidljivosti i izazvanju konfuzije sa iznenadnim promjenama rasporeda pojavljivanja u javnosti, koje uobičajno počinje popodne i zna potrajati i po četri sata, naročito zbog njegovih dugih nepripremljenih govora.

Večeras bi treba da se pojavi na nekoliko događaja. Policija sada istražuje incident u kojem je ubijen pripadnik predsjednikove garde i Dagoy nije želio da spekuliše o okolnostima napada.

On je u ime jedinice porodici poginulog gardiste izrazio saučešće.

Predsjednik Filipina, Rodrigo Duterte na međunarodnoj sceni je poznat po svom kontroverznom ratu protiv trgovine, rasturanja i korištenja droge u kojem je bez suđenja ubijeno više hiljada ljudi.

XS
SM
MD
LG