Dostupni linkovi

Britanija: Dvoje uhapšenih za napad na metro


Ilustracija
Ilustracija

Britanska antiteroristička policija uhapsila je u srijedu još dvije osobe u vezi sa napadnom na londonski metro prošle sedmice. Policija je zbog napada na metro stanicu kada je povrijeđeno 30 osoba uhapsila ukupno pet osoba.

Uhapšeni su 48-godišnji i 30-godišnji muškarci po Zakonu o terorizmu u Njuportu u Velsu. U tom gradu juče je uhapšen i jedan 25 godišnji muškarac.

Prethodno su tokom vikenda uhapšena još dvojica muškaraca, 18-godišnji izbjeglica iz Iraka i 21-godišnjak iz Sirije, koji su ostali u pritvoru. Protiv njih još nijesu podignute optužnice.

Ekstenzivna istraga se nastavlja, a policija pretražuje ukupno četri adrese, javlja AP.

"Pretpostavljamo da će za okončanje pretarge trebati nekoliko dana i možda izazvati dalju pometnju" rekao je Dean Haydon, šef kontraterorističke komande Metropoliten policije.

U petak ujutru je u Londonu na metro stanici Parsons Green eksplodirala bomba kućne izrade, i tom prilikom je ranjeno 30 osoba. Napad je uzrokovao veliku potragu policije za počiniocima, a u jednom trenutku nivo opasnosti od teororizma podignut je na kritičan, da bi potom ubrzo bio spušten na ozbiljan.

XS
SM
MD
LG