Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Opozicija u RS prijeti da će blokirati rad Skupštine


Narodna skupština RS

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a zaprijetili su večeras da će fizički spriječiti rad parlamenta.

"Nećemo dozvoliti da se rad Skupštine održava na ovaj način sve dok se ne bude poštovali zakoni i dok na dnevni red ne stavite izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a. Na najbrutalniji način ste onemogućili da raspravljamo o tom, jednom od ključnih dokumenta - revizorskom izvještaju - rekao je večeras poslanik Narodne demokrtaske patrije (NDP) Dragan Čavić.

Nakon cjelodneve rasprve u kojoj su poslanici opozicije upozoravali da je prekršen poslovnik i zakon, večeras su saopćili da „više neće dozvoliti da se u Narodnoj skupštini RS-a održava rad na ovaj način“.

"Neće biti parlamenta i to ćemo spriječiti na sve moguće načine, sve dok ne budete davali odgovore na poslanička pitanja u predviđenom roku i dok ne budete poštovali zakon i stavili na dnevni red izvještaj revizora" rekao je Čavić.

Reagovao je potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić dajući pauzu od pola sata, ali su poslanici opozicije stali ispred prostora gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo kako bi spriječili rad parlamenta.

XS
SM
MD
LG