Dostupni linkovi

Skat: SAD i srpske vlasti nastavljaju da rade na antikorupcijskom programu


Sjedinjene Američke Države u saradnji sa srpskim vlastima nastavljaju da rade na antikorupcijskom programu, izjavio je ambasador SAD Kajl Skat tokom susreta s premijerkom Srbije Anom Brnabić.

"SAD nastavljaju da rade na antikorupcijskom programu u saradnji sa srpskim vlastima i na nacionalnom i na lokalnom nivou", rekao je Skat, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Skot je dodao da je zadovoljan načinom na koji se Srbija brine o izbeglicama, naročito odnosom prema deci migranata koja su od ove godine uključena u predškolsko obrazovanje u Srbiji.

Brnabićeva i Skot razgovarali su o unapredjenju regionalne saradnje i dosadašnjim aktivnostima Srbije na tom planu.Premijerka je navela da je zadovoljna napretkom Berlinskog procesa, koji podrazumeva saradjnu u regionu, zahvaljujući čemu je nedavno uspešno rešen trgovinski problem s Hrvatskom na regionalnom nivou.

Prema njenim rečima, Srbija je dobila regionalnu podršku da Beograd bude sedište Transportne zajednice Jugoistočne Evrope, što je ocenila kao još jedan dobar pokazatelj razvoja saradnje i doprinos regionalnoj stabilnosti.

XS
SM
MD
LG