Dostupni linkovi

Radnici Goše će prekinuti štrajk ako danas dobiju po 30.000 dinara


Sa protesta radnika Goše u Beogradu
Sa protesta radnika Goše u Beogradu

Radnici fabrike šinskih vozila iz Smederevske Palanke nisu prekinuli štrajk jer nisu dobili prvu dogovorenu isplatu od 30.000 dinara na ime zaostalih plata, ali su spremni da u ponedeljak počnu da rade ako danas dobiju novac, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On je agenciji Beta kazao da su izvršitelji najavili da će iduće sedmice doći da nose opremu iz fabrike. "Pritisnuti smo sa svih strana, od Vlade Srbije, izvršitelja, svi nas driblaju", rekao je Vujičić.

Generalni direktor Goše Milutin Šćepanović rekao je danas da pokušava da obezbedi novac za isplatu radnicima po 30.000 dinara na ime zaostalih zarada.

On je za Betu rekao da je "predao neophodnu dokumentaciju i da radi u nekoliko pravaca" da bi obezbedio novac za prvu isplatu po zahtevu radnika.

"Kada bi radnici dozvolili da se prodaju dva završena vagona Železnicama Srbije obezbedio bi se novac za prvu isplatu po 30.000 dinara jer za to je neophodno oko 10 miliona dinara, a za vagone treba da dobijemo 11,4 miliona dinara", rekao je Šćepanović.

Na pitanje zašto se ne pomogne radnicima koji nisu primili tridesetak plata time što bi prvo bili plaćeni vagoni, Šćepanović je rekao da to treba pitati državu.

XS
SM
MD
LG