Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vulin: Vojne vežbe sa svima od kojih možemo nešto da naučimo


Aleksandar Vulin, ministr odbrane Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u utorak da će Vojska Srbije (VS) imati vežbe sa "svima od kojih možemo nešto da naučimo".

Komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Letonije da zemlje koje imaju vojne vežbe sa Rusijom dovode u pitanje budućnost u EU, Vulin je rekao da letonski zvaničnik "nije prvi koji pokušava da vodi našu spoljnu politiku i da odlučuje šta će raditi naša vojska, ali da neće biti ni poslednji koji će se prevariti u toj nameri".

"Mi smo vojno neutralna zemlja, vežbaćemo sa svima od kojih možemo nešto da naučimo, a to znači i sa predstavnicima NATO i sa predstavnicima ODKB i sa predstavnicima oružanih snaga SAD i sa predstavnicima oružanih snaga Rusije", kazao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Po njegovim rečima, VS je garant stabilnosti ne samo zemlje već i celog regiona, "a takva je između ostalog, zato što je vojno neutralna".

"Ne vidim nijedan razlog zašto bismo menjali našu državnu politiku i nećemo je menjati. Nastavićemo da vodimo računa o svojim interesima na prvom mestu i nemamo nameru da uvodimo sankcije Rusiji, kao što nemamo nameru da učestvujemo u sukobima velikih koji nisu naši sukobi", rekao je Vulin.

XS
SM
MD
LG