Dostupni linkovi

Radnici Goše negiraju da je njihov štrajk politički


Radnici Goše na jednom od posljednjih protesta
Radnici Goše na jednom od posljednjih protesta

Radnici Goše uputili su pismo Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, u kome demantuju tvrdnju ministra privrede Gorana Kneževića da je njihov štrajk politički obojen.

U pismu se ističe da radnici od početka štrajka do danas nisu dozvolili da se u njihove zahteve i aktivnosti na njihovom rešavanju uključi bilo koja partija ili pokret.

Zahtevi koje smo postavili, ističu radnici, ni u jednoj tački nisu politički, već isključivo ekonomski i baziraju se na očuvanju rada fabrike, navodi se.

Kaže se da zahtevi radnika prema Vladi Srbije nisu finansijske prirode, već se isključivo traži pomoć oko dogovora sa vlasnikom i oko prodaje gotovih proizvoda.

Protest radnika 'Goše': Treba i naša deca da žive
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

"Shodno ovome, molimo vas da u što kraćem roku zakažete novi sastanak u Vladi ili Ministarstvu sa Štrajkačkim odborom i rukovodstvom fabrike, radi pronalaženja rešenja za prekid štrajka i početak rada, stoji u pismu radnika Goše", kažu radnici.

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da su radnicima fabrike "Goša" iz Smederevske Palanke vrata uvek otvorena, ali da će problem u razgovorima biti to što su oni sami proglasili štrajk političkim.

Ministar privrede Goran Knežević održaće u ponedeljak sastanak sa rukovodstvom i predstavnicima Štrajkačkog odbora fabrike Goša iz Smederevske Palanke, kako bi razgovarali o potencijalnim rešenjima za probleme te kompanije.

U međuvremnu je objavljeno da će Knežević je primiti radnike i direktora firme, posle dopisa koji su radnici i rukovodstvo uputili ministru, a u kojem tvrde da im nije cilj da razgovaraju o politici, već o očuvanju rada fabrike.

XS
SM
MD
LG