Dostupni linkovi

Istraga udesa policijske pratnje Stoltenberga u Poljskoj


Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg

Poljska policija još uvek ne odgovara ko je kriv za saobraćajnu nesreću kada se policijsko vozilo ispred kolone sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom sudarilo sa kamionetom, dok svedoci nesreće tvrde da je policija kolonu sa generalnim sekretarom vodila brzo, uprkos crvenom svetlu na semaforu.

U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći u kojoj se sudario prvi policijski patrolni automobil a kolona sa generalnim sekretarom NATO samo na kratko zaustavila, bez potrebe da naglo zakoči, povredjena su dvojica policajaca, jedna 70-godišnja Poljakinja u koju je na ulici udario policijski automobil i vozač kurirskog kamioneta a njih četvoro je prebačeno u bolnicu.

"Policajac je 100 odsto uleteo na crvenom svetlu na semaforu. Vozio je brzinom od 50 do 60 kilometara na čas i to tako da ga kamionet nije video. Mislim da to tako ne sme. Vozio je sa sirenom i uključenim rotacionim svetlom. Bio je prvi ispred kolone. Posle sam video da su sva ta vozila iz kolone kratko stala, ne znam šta su čekali", kazao je poljskoj privatnoj televiziji TVN24 jedan od očevidaca udesa.

Kamionet se prevrnuo na bok a policijsko vozilo odletelo preko travnjaka i pokosilo na ulici stariju ženu, koja je, medjutim, kako je saopštio portparol policije Rafal Retmanjak, na svoj zahtev danas napustila bolnicu.

Privatna televizija TVN24 objavila je i amaterski snimak udesa koji joj je poslao jedan gledalac.

XS
SM
MD
LG