Dostupni linkovi

Na Kosovu Dan žalosti


Bajram Rexhepi je preminuo u Turskoj

Predsednik Kosova, Hashim Thaçi, proglasio je utorak, 22. avgust 2017. godine danom žalosti na Kosovu, u čast bivšeg premijera Bajrama Rexhepija, koji je juče preminuo u Turskoj nakon teške bolesti.

„U znak državnog i građanskog poštovanja, 22. avgust 2017. godine proglašava se danom žalosti u Republici Kosovo, nakon smrti dr Bajrama Rexhepija, veterana OVK-a, bivšeg predsednika opštine Kosovska Mitrovica, bivšeg premijera Kosova, bivšeg ministra unutrašnjih poslova, bivšeg poslanika Republike Kosova i hirurga“, kaže se između ostalog u odluci predsednika Thaçija.

Odlukom predsednika Thaçija, državne zastave su spuštene na pola koplja na svim državnim objektima Republike Kosovo, u zemlji i van nje.

Rexhepi je preminuo u ponedeljak u Turskoj, gde se lečio nakon moždanog udara od aprila ove godine, od kada je bio u komi.

Njegovo telo stiglo je u utorak u Prištinu.

Rexhepi će biti sahranjen u svom rodnom gradu, Mitrovici, u utorak posle podne, a nakon odavanja počasti u zgradi Skupštine Kosova i komemorativne sednice u Narodnom pozorištu u Prištini.

Vlada Kosova imenovala je posebnu komisiju za organizaciju sahrane.

XS
SM
MD
LG