Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Indija: Suspendovan načelnik bolnice u kojoj su umrla deca


Ilustrativna fotografija

Vlasti severne indijske države Utar Pradeš suspendovale su načelnika bolnice u kojoj je umrlo najmanje 60 dece. Federalni ministar zdravlja najavio je mere protiv onih koji su za to odgovorni.

Vlada Utar Pradeša je suspendovala Radživa Misru, načelnika državne bolnice "BRD medikal koledž", naloživši istragu o ugovorima za nabavku kiseonika, javlja Rojters.

Mediji navode da je smrt dece, među kojom su bile 34 bebe, delom izazvana nestašicom kiseonika pošto je jedan privatni dobavljač povukao svoju opremu zbog toga što bolnica nije plaćala račune.

Međutim, predstavnici bolnice porekli su te navode, tvrdeći da je bio pronađen alternativni izvor snabdevanja kiseonikom, kao i da su mnogi od smrtnih slučajeva prouzrokovani encefalitisom i problemima prilikom porođaja, čiju prirodu nisu naveli.

Dž. P. Nada, ministar zdravlja u kabinetu indijskog premijera Narendre Modija, danas je posetio bolnicu u gradu Gorakpuru, smeštenom 800 kilometara istočno od Nju Delhija.

Prethodno, u intervjuu za informativni televizijski kanal NDTV, Nada je najavio pokretanje strogih mera protiv krivaca za smrt dece, prenosi Rojters.

XS
SM
MD
LG