Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Beograd: Katarski šef diplomatije sa zvaničnicima Srbije


Sultan bin Saadom Al-Mauraiki, ministar spoljnih poslova Katara koji boravi u poseti Srbiji, sastao se u Beogradu sa državnim zvaničnicima - premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Kako je saopštila pres služba Vlade premijerka Brnabić je u razgovoru sa Al-Mauirakijem istakla da Srbija ima dobra iskustva u saradnji sa Katarom i da će nastaviti da podržava dijalog kao jedinu opciju koja može da dovede do rešenja katarske krize.

Al – Mauraiki i Ivica Dačić su se založli za unapređenje privrednih veza i dolazak katarskih investicija u Srbiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Obostrano je konstatovano intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, te preneto uverenje da će predstojeća poseta katarskog emira Srbiji dodatno učvrstiti odnose dve zemlje", navodi se u saopštenju.

Katarski šef diplomatije se prethodno u parlamentu Srbije sastao sa Veroljubom Arsićem, potpredsednikom Skupštine, i Muamerom Zukorlićem, predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva s Katarom.

Podsetimo, početkom juna su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat uveli sankcije Kataru optuživši tu zemlju da podržava terorizam.

Krajem jula su, nakon sastanka njihovih diplomatskih predstavnika, poručile da su spremne na dijalog ukoliko se zvanična Doha saglasli sa njihovim zahtevima.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG