Dostupni linkovi

Brnabić: Srbija će odgovoriti na hrvatske mere


Premijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija neće ignorisati nove mere koje je Hrvatska uvela za proizvode iz Srbije i da će zaštiti svoje proizvodjače i izvoznike.

"Srbija će još jednom pokazati da je konstruktivna i tolerantna, ali nećemo ovo ignorisati i uspećemo da zaštitimo i naše proizvodjače i naše izvoznike", rekla je Brnabić novinarima uoči današnjeg samita Američko-jadranske povelje u Podgorici.

Brnabić je kazala da su hrvatske mere "jasno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju" i dodala da je srpska vlada uputila notu hrvatskoj vladi, odnosno ministarstvima poljoprivrede i trgovine, kao i Evropskoj komisiji i da će to sigurno biti tema u radnom delu današnjeg sastanka. ;

Ona je ocenila da takve mere ne doprinose ekonomskoj integraciji i regionalnoj saradnji i dodala da joj se čini da svake godine, otprilike u vreme obeležavanja godišnjice akcije "Oluja" u Hrvatskoj, iz te zemlje stižu negativni signali.

"To nisu stvari koje treba da se dešavaju u regionu", rekla je Brnabić koja predvodi delegaciju Srbije na samitu Američko-jadranske povelje u Podgorici.

XS
SM
MD
LG