Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Prosvjednici traže da Duterte ispuni obećanja


Rodrigo Duterte

Nekoliko tisuća ljevičara, mašući crvenim zastavama i noseći sliku predsjednika Filipina Rodriga Dutertea, došlo je danas do parlamenta u Manili sa zahtjevom da Duterte ispuni obećanja iz prošlogodišnjeg govora o stanju nacije, od mirovnih pregovora sa komunističkim pobunjenicima do povećanja brzine interneta.

Interventne jedinice policije, koje nisu imale pendreke i štitove da bi se naglasila maksimalna tolerancija prema prosvjednicima, razdvojile su ih od manje grupe Duterteovih pristalica ispred jako osigurane zgrade u kojoj je predsjednik iznio ovogodišnji govor o stanju nacije.

U sali parlamenta su ljevičarski zastupnici pronalazili zanimljive načine prosvjeda.

Poslanica Emmi de Jesus je nosila urođeničku odjeću sa perlama na kojima je pisalo "Pravi poslovi sada", kao kritika na praksu rada na ugovore bez ikakvih beneficija za zaposlene.

Poslanica Arlene Brosas je na crnoj haljini imala ispisanu poruku bivšeg političkog zatvorenika "Ne izvanrednom stanju".

Duterte je u subotu dobio odobrenje parlamenta da produži izvanredno stanje na jugu zemlje da bi se okončao sukob sa islamističkim ekstremistima u gradu Maravi, što je najveća kriza otkako je prošle godine postao predsjednik.

XS
SM
MD
LG