Dostupni linkovi

Krivokapić predstavio 'manifest za opkupljane progresivnih snaga'


Ranko Krivokapić, predsjednik Skupštine Crne Gore
Ranko Krivokapić, predsjednik Skupštine Crne Gore

Crnoj Gori je potrebno okupljanje snaga koje državu doživljavaju kao demokratsku, građansku, evropsku i evroatlantsku, kako bi spriječili dalje urušavanje institucija i političkog sistema, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

On je predstavnicima diplomatskog kora u Crnoj Gori predstavio “Manifest za okupljanje progresivnih snaga”.

“Krivokapić je istakao da je Crnoj Gori potrebno okupljanje snaga koje našu državu doživljavaju kao demokratsku, građansku, evropsku i evroatlantsku kako bi spriječili dalje urušavanje institucija i političkog sistema”, saopšteno je iz SDP-a.

Kako je rekao, u Ustavu je zapisano da parlament usvaja plan razvoja Crne Gore i upravo je to potreba zemlje čije se ekonomsko i socijalno stanje pogoršava konstantno.

“Za SDP je ključno okupljanje snaga oko novih razvojnih ciljeva, kako bi od Crne Gore napravili državu u kojoj će građani kvalitetno i dobro živjeti. Potreban je dogovor progresivnih snaga kako bi zajedno pokrenuli državu naprijed i rješavali nagomilane problem”, naveo je Krivokapić.

On je saopštio da SDP smatra da se ne treba ponovo baviti već završenim pitanjima i da je za početak rješavanja političke krize ključno to da vlast pristane na održavanje parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim i lokalnim tokom naredne godine.

“Članovi diplomatskog kora su se takođe interesovali za pojedine segmente Manifesta, vezane za ekonomska i druga pitanja”, saopšteno je iz SDP-a.

SDP je 18 godina bila manja članica vladajuće kolicije u Crnoj Gori, a njen predsjednik Ranko Krivokapić, bio je predsjednik Skupštine od 2006-2016, kada je došlo i do formalnog razlaza između njegove SDP i vladajućeg Demokratske partije socijalista (DPS).

XS
SM
MD
LG