Dostupni linkovi

Ruska advokatica: Trumpov sin možda želio informacije o Clinton


Donald Trump mlađi
Donald Trump mlađi

Ruska advokatica, koja se našla u centru skandala oko sina američkog predsjednika Donalda Trumpa, insistira da nikada nije posjedovala informacije koje su mogle naštetiti Hillary Clinton.

Natalija Veselnickaja je, međutim, rekla da se sastala s Donaldom Trumpom mlađim i dva pomoćnika u kampanji prošlog ljeta jer su oni možda "željeli" takve informacije, javlja BBC.

Veselnickaja se povezuje s ruskom vladom.

"Nikada nisam imala nikakve štetne ili osjetljive informacije o Hillary Clinton. Moja namjera nikada nije bila da ih posjedujem", rekla je Veselnickaja za američku TV postaju NBC.

Ona tvrdi da je sastanak organizirao čovjek kojeg ona nije poznavala, koji joj je preko telefona rekao da dođe u Trump Tower.

"Pitanje koje mi je bilo upućeno je: da li ja imam bilo kakve financijske izvještaje koji bi mogli dokazati da sredstva korištena za sponzoriranje DNC-a (Demokratski nacionalni odbor) dolaze iz neprimjerenih izvora. Veoma je moguće da su oni toliko željeli takve informacije. Oni su ih toliko jako željeli da su čuli samo ono što su htjeli", kazala je Veselnickaja, koja je također negirala da je ikada radila za rusku vladu.

XS
SM
MD
LG