Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: Iskreno saosećam sa porodicama ubijenih u Srebrenici


Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je sinoć da je u Srebrenici 1995. godine počinjen veliki zločin, iz koga svi treba da izvuku pouke kako se ne bi nikome i nikada ponovio.

"Tamo se dogodio stravičan zločin, moja je obaveza kao predsednika Srbije da ukažem na iskrena osećanja sa porodicama, da izrazim nadu da se takav zločin nikada neće ponovo dogoditi, da smo mi Srbi izvukli lekcije i pouke i iz tog zločina, ali i onih u Bratuncu, Oluji i da ne govorim o najstrašnijem od svih, onoga koji se desio u Jasenovcu", rekao je Vučić na TV Hepi.

Vučić je dodao da su Bošnjaci potrebni Srbima i obrnuto, da su dobri odnosi dva naroda ključni za budućnost, te da bi svaka drugačija politka nanela ogromnu štetu.

Aleksandar Vučić je dodao da lideri pokreta Slobodni građani Srbije i Liberalno demokratske partije, Saša Jaković i Čedomir Jovanović, koji idu u Srebrenicu, mogu tamo da kažu svoje mišljenje da se tamo desio genocid.

"Njihova reč ne obavezuje državu kao što obavezuje mene kao predsednika, premijera ili ministra spoljnih poslova", rekao je Vučić i dodao da je reč o pravnoj formulaciji toga šta se dogodilo u Srebrenici.

Prema njegovim rečima, 80 ili 90 osto građana Srbije ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin.

"Takav veliki zločin ne sme da se ponovi nijednom narodu, nikome, suviše smo krvi prolili, moramo da gledamo u budućnost", rekao je Vučić i dodao da smatra da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za budućnost i da će iskreno raditi na tome dok je predsednik, čuvajući srpske nacionalne i državne interese.

XS
SM
MD
LG