Dostupni linkovi

Susret Tačija i Hojta Brajana Jia u Dubrovniku


Hoyt Brian Yee
Hoyt Brian Yee

Iz Ureda predsednika Kosova saopšteno je da je predsednik Hašim Tači u okviru međunarodne konferencije "Dubrovnik Forum" održao sastanak sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Država Hojtom Brajanom Jiom.

Na sastanku je razgovarano o političkim kretanjima na Kosovu, o procesu stvaranja institucija, transformaciji KBS-a, dijalogu sa Srbijom, kao i o bilateralnim odnosima između obe zemlje.

Predsednik Tači je istakao da junski izbori su bili slobodni, fer i demokratski, u skladu sa najvišim demokratskim standardima.

"Prema istim standardima, bez gubljenja vremena, moramo stvoriti nove institucije Kosova", rekao je on.

Predsednik je ponovo istakao da će Kosovo, sa strateškim partnerima SAD-om i NATO-om, transformisati KBS u Vojsku Kosova kroz transparentan i sveobuhvatan proces, koji je u toku.

Što se tiče dijaloga, predsednik je rekao da je Kosovo zainteresovano za novu dinamiku u dijalogu sa Srbijom, koji bi trebao da bude okončan potpunom normalizacijom odnosa između Kosova i Srbije.

Predsednik Tači i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji su razgovarali i o produbljivanju odnosa između obe zemlje.

XS
SM
MD
LG