Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mandatarku Brnabić u Vrnjačkoj Banji pozdravili građani


Ana Brnabić, mandatar za sastav nove vlade Srbije

Mandatarka za sastav Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić posetila je u petak Vrnjačku Banju kako bi proverila uvođenje novog informacionog sistema eZUP i primena Zakona o opštem upravnom postupku.

Nju je ispred Opštine dočekao veći broj građana, koji su se okupili kako bi je pozdravili.

Brnabić je rekla je da radi na svom ekspozeu koji će predstaviti poslanicima u Skupštini Srbije i da jedva čeka da se vrati u kancelariju i nastavi rad.Ona nije želela da otkriva detalje u vezi sa svojim ekspozeom, objašnjavajući da ne želi da razgovara o tome dok ne bude imala "jasnu sliku".

Novinarima je rekla da očekuje apsolutnu podršku u Narodnoj skupštini Srbije.

"Jedino korektno i uz puno poštovanje institucija je da to prvo predstavim poslanicima koji predstavljaju sve građane", rekla Ana Branbić.

Nije želela da otkriva kada će biti održana posebne sednice Skupštine na kojoj će se birati nova vlada, kao ni da li će zadržati svoj resor.

"Jedino korektno i uz puno poštovanje institucija je da to prvo predstavim poslanicima koji predstavljaju sve građane. Mislim da ću prvo to predstaviti Skupštini", rekla je Brnabić.

Komentarišući najavu predsednika Jedinstvene Srbije, Dragana Markovića Palme, da poslanici te stranke neće glasati za nju u Skupštini, mandatarka je rekla da je to pravo svakog poslanika i dodala da očekuje da se samo na osnovu njenog ekspozea i predloženog sastava vlade odlučuje o tome da li će joj biti pružena podrška ili ne.

"Samo na osnovu toga",naglasila je Ana Brnabić.

XS
SM
MD
LG