Dostupni linkovi

SAD: Rodmanova poseta Severnoj Koreji nema veze sa oslobađanjem studenta


Rodman je 2014. godine u Severnoj Koreji organizovao gala košarkašku utakmicu kako bi obeležio rođendan lidera te zemlje, Kim Džong Una

Bivši američki košarkaš Denis Rodman do sada je tokom posete Severnoj Koreji bio neuobičajeno suzdržan, a kako je najavljeno, danas će ići na kuglanje i posetiti zoološki vrt, prenosi Beta.

Za sada nije poznato da li će se Rodman sastati sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom, sa kojim je razgovarao tokom prethodnih poseta toj azijskoj zemlji, mada se takav sastanak uglavnom ne najavljuje.

Rodman je razgovarao sa ženskim košarkaškim timom u jednoj teretani i posetio mesto rođenja osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga.

Najavljeno je i da će se bivši košarkaš sastati sa ministrom sporta.

SAD i Severna Koreja ističu da poseta bivše zvezde američke košarkaške lige NBA Severnoj Koreji nema nikakve veze s puštanjem iz zatvora jednog američkog studenta.

Oto Varmbir koji je izdržavao kaznu od 15 godina zatvora, uz prinudni rad, zbog antidržavne aktivnosti, oslobođen je i odveden iz Severne Koreje u utorak, kada je Rodman stigao u tu izolovanu zemlju.

Rodman je u više navrata posetio Severnu Koreju, gde je 2014. godine organizovao gala košarkašku utakmicu kako bi obeležio rođendan lidera te zemlje.

XS
SM
MD
LG