Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Konsultacije o novom mandataru Vlade Srbije


Konsultacije o kandidatu za novog premijera Srbije obavljaju predstavnici izbornih lista i predsednik države Aleksandar Vučić

U zgradi Predsedništva Srbije od jutros traju konsultacije o kandidatu za novog premijera Srbije koje obavljaju predstavnici izbornih lista i predsednik države Aleksandar Vučić. Do sada su Vučićem razgovarali predstavnici liste „Srbija pobeđuje“, koju je bivši premijer predvodio na poslednjim parlamentarnim izborima, koalicije okupljene oko Socijalitičke partije Srbije, kao i predstavnici Srpske radikalne stranke.

Nakon sastanka Marija Obradović, potpredsednica SNS-a rekla je da su Vučiću, koji je ujedno i predsednik naprednjaka, preneli da smatraju da bi premijer trebalo da bude iz te partije.

“Bilo je možda suprotno očekivanjima i disonantnih tonova na ovom sastanku. Tražila sam, odnosno prenela stav ljudi naše stranke i članstva da na mestu premijera bude neko iz naše stranke. Gospodin Martinović i ja smo govorili o tome”, poručila je marija Obradović.

Među članovima opozicije nije formulisan jedinstven stav povodom odlaska na kosnultacije u Predsedništvo Srbije. Naime, Demokratska stranka Srbije i Liberalno-demokratska partija najavile su da će ići na razgovore i jasno mu izložiti svoj stav, dok to neće biti slučaj sa predstavnicima Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke, pokreta Dosta je bilo i Dveri.

XS
SM
MD
LG