Dostupni linkovi

Haradinaj: Beograd nas ne zanima


Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za premijera na predstojećim izborima

Kandidat za premijera Kosova ispred koalicije Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova, Inicijative za Kosovo i deset manjih stranaka, Ramuš Haradinaj izjavio je da za njih Beograd nije važan i da je Srbija neprijatelj Kosova.

Upitan da li je Srbiju vidi kao partnera u konsolidaciji države Kosovo, Haradinaj je na Radio-televizije Kosovo rekao da je Srbija neprijatelj Kosova.

"Čini mi se da se ti šališ. Uvreda je da budućeg premijera, odnosno nominovanog za premijera pitate da li ti je partner Srbija. Srbija mi nije partner, partner mi je Albanija. Braća i sestre i šta god budeš hteo su mi prvo Albanci. To su mi oni koji me vole. Hrvatska mi je partner, partneri su mi Austrija, Nemačka. Kako Srbija partner? Srbija je neprijatelj", rekao je Haradinaj, a prenosi portal gazetaexpress.com.

On je rekao da ako Srbija nastavi da ne priznaje Kosovo, ni Kosovo neće priznati Srbiju.

"Za nas Beograd nije važan. Nisu niko i ništa, ako žele možemo da razgovaramo, ako ne, neka se bave svojim poslovima. Ko nas ne bude priznao, nećemo ni mi njega priznati", rekao je Haradinaj.

"Ja sam mnogo sposobniji od izabranog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića", rekao je Haradinaj i dodao da je on lično učestvovao u stvaranju države Kosovo, dok je Vučić nasledio državu koja je stvorena pre 200 godina.

XS
SM
MD
LG