Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Beograd: Pripremno ročište u slučaju Potočari odloženo za 21. septembar


Napada na Vučića u Potočarima 11. jula 2015

Pripremno ročište u procesu protiv dvojice policajaca osumnjičenih za odavanje tajne u vezi s posetom premijera Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015, kada je bio napadnut, odloženo je u Višem sudu u Beogradu za 21. septembar.

Pravni zastupnik optuženih, advokat Sead Spahović rekao je agenciji Beta da je pripremno ročište odloženo za 21. septembar zbog nedolaska jednog od advokata optuženih.

Današnje pripremno ročište trebalo je da bude zatvoreno za javnost.

Više javno tužilaštvo podnelo je početko februara ove godine optužni predlog protiv Milana Dumanovića i Mladena Trbovića osumnjičenih za odavanje tajne u slučaju "Potočari".

Oni se terete da su kao saizvršioci u produženom trajanju izvršili krivično delo odavanje službene tajne.

Dumanović i Trbović su u izjavama za TV stanicu Al Jazeera 11. oktobra prošle godine naveli da su kao policajci, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja upućeni na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015., prilikom posete Vučića komemoraciji srebreničkim žrtvama.

Domaći mediji navode da su oni radili u Odeljenju za opservacije i dokumentovanje Uprave kriminalističke policije, a da je Trboviću u međuvremenu prekinut radni odnos dok je Dumanović sada policajac u Pančevu.

XS
SM
MD
LG