Dostupni linkovi

Francuski zvaničnik: Napadač iz Mančestera odlazio u Siriju


Tereza Mej i Kolom složili su se da njihove dve zemlje moraju bliže da sarađuju u borbi protiv terorizma
Tereza Mej i Kolom složili su se da njihove dve zemlje moraju bliže da sarađuju u borbi protiv terorizma

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerard Kolom izjavio je danas da je bombaš-samoubica iz Mančestera putovao u Siriju i da je imao "proverene" veze sa ekstremističkom organizacijom, takozvanom "Islamskom državom", prenosi Beta.

Kolom je rekao da francuske i britanske obaveštajne službe imaju informacije da je napadač Salman Abad koji je ubio 22 ljudi na koncertu u Mančesteru, odlazio u Siriju.

Britanska premijerka Tereza Mej i Kolom složili su se u telefonskom razgovoru posle terorističkog napada u koncertnoj dvorani u Mančesteru da njihove dve zemlje moraju bliže da sarađuju u borbi protiv terorizma, uprkos Bregzitu.

Novi predsednik Francuske, zemlje u kojoj je još na snazi vanredno stanje zbog pretnje od terorizma, održaće danas sastanak specijalnog bezbednosnog saveta.

U terorističkom napadu u ponedeljak uveče u koncertnoj dvorani u Mančesteru, po završetku koncerta mlade američke pevačice Arijane Grande, poginule su 22 osobe, među kojima ima dece, a oko 60 je povređeno. Odgovornost za napad preuzela je "Islamska država".

XS
SM
MD
LG