Dostupni linkovi

Demokratski front odustao od referenduma o NATO


Lideri DF Milan Knežević i Andrija Mandić
Lideri DF Milan Knežević i Andrija Mandić

Crnogorska opoziciona grupacija, koja se protivi čelnstvu Crne Gore u NATO, Demokratski front (DF) iz finansijskih razloga odustao je od organizovanja alternativnog referenduma o ulasku Crne Gore u Sjevernoatlanstku alijansu, pošto nijedan politički subjekt nije htio da im se pridruži u tome, izjavio je za list Dan Slaven Radunović, funkcioner Nove srpske demokratije članice DF-a.

Kako je naglasio Radunović, protest Demokratskog fronta na Cetinju 28. aprila, na dan održavanja sjednice Skupštine na kojoj će se odlučivati o ulaskuu NATO, biće poslednja prilika da se izvrši pritisak na vlast.

Demokratski front je pak pozvao danas lidere opozicionih partija, osim Socijaldemokratske, da prisustvuju narodnom saboru koji će taj politički savez organizovati u srijedu u Murinu, kao alternativu sjednici parlamenta na Cetinju na kojoj će biti donijeta odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO.

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su među grupom od 14 optuženih za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra prošle godine.

Istovremno je u petak objavljni da je crnogorski naučnik Dragan Hajduković, uputio je otvoreno pismo predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću u kome ga moli da u skladu sa članom 93 Ustava, najhitnije uputi Skupštini prijedlog za održavanje referenduma o članstvu Crne Gore u NATO.

I bivši opozcioni poslanik sada predsjednik pokreta Otpor beznađu, Mladen Bojanić, pozvao je predsjednika Crne Gore, da održi riječ koju je dao tokom predsjedničke kampanje 2013. i organizuje referendum o crnogorskom članstvu u NATO.

Bojanić je na pres konferenciji novinarima pustio izjave Vujanovića uoči predsjedničkih izbora, koji je tada rekao da je bio i da će biti predsjednik svih građana Crne Gore, te "da smo u obavezi da objasnimo građanima šta je NATO i da ih pripremimo za referendum".

"Da se da agumentacija i za i protiv, i neka građani odluče da li će Crna Gora da bude član NATO ili ne", rekao je Vujanović uoči predsjedničkih izbora 2013. godine.

XS
SM
MD
LG