Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Protest zbog smene u vrhu policije u Severnoj Mitrovici


Mitrovica, ilustrativna fotka

Građani Severne Mitrovice jutros su protestovali ispred policijske stanice zbog smene trojice policajaca koji su bili na šefovskim pozicijama u policijskom regionu “Mitrovica – sever”.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je novinarima da je razlog okupljana građananezadovoljstvo i zabrinutostzbog smene šefova komandira policije za region “Mitrovica Sever” i imenovanje četiri nova lica.

“Sporan je način na koji je to urađeno, bez konsultacija sa nadležnima u policiji na severu Kosova i bez konsultacija sa lokalnom samoupravom. Protiv smenjenih lica nije pokrenut nikakav postupak krivični ili prekršajni da bi postojao razlog za njihovu smenu”, rekao je Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice izjavio je da će se danas sastati sa predstavnicima direktorata Kosovske policije u Prištini i ministrom unutrašnjih poslova i da će zatražiti povlačenje odluke, kako bi oni koji su smenjeni bili vraćeni na posao.

Na protestu je pored Rakića, bio i gradonačelnik severne kosovske opštine Zvečan Vučina Janković.

Kako se moglo čuti tokom protestnog okupljanja, prošle nedelje smenjeni su šef regionalne istrage, šef regionalne administracije i šef regionalne forenzike, a nalog za smenu stigao je iz kabineta direktora Kosovske policije.

XS
SM
MD
LG