Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Moore pozvao Stočane da izađu na izbore


Zgrada Skupštine opštine Stolac

Voditelj Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Jonathan Moore, pozvao je građane Stoca da iziđu na izbore 19. veljače te iskoriste svoje demokratsko pravo da izaberu svoje predstavnike u općinskoj vlasti.

"Građani Stoca sutra imaju demokratsko pravo izabrati svoje lokalne predstavnike. Vidjeli smo veoma ružnu situaciju 2. listopada 2016. godine kada je demokracija građanima Stoca ukradena", izjavio je Moore u subotu na konferenciji za novinare u Mostaru.

Po njegovim riječima, na sutrašnjim izborima građani Stoca će putem privremenog ureda OESS-a u toj općini imati potporu međunarodne zajednice.

"Drago mi je što ćemo putem našeg ureda u Stocu imati direktan kontakt s građanima i smatram da taj ured igra pozitivnu ulogu", kazao je Moore.

Ponovljeni lokalni izbori za načelnika i općinsko vijeće u općini Stolac održat će se u nedjelju, 19. veljače.

Ukupno je 14 političkih subjekata kandidiralo 68 osoba za općinsko vijeće dok će se o novom načelniku odlučivati između aktualnog načelnika i kandidata HDZ-a BiH Stjepana Boškovića i neovisnog kandidata Mate Komšića.

Na izborima u Stocu bit će 19 biračkih mjesta, jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i četiri mobilna tima koji će raditi na terenu.

Biračka mjesta bit će otvorena od 7 do 19 sati, a prvi preliminarni rezultati očekuju se nakon 22 sata.

XS
SM
MD
LG