Dostupni linkovi

Tramp i Trudo danas o trgovini i učešću žena u radnoj snazi


Tramp i Trudo imaju suprotstavljene stavove po brojnim pitanjima
Tramp i Trudo imaju suprotstavljene stavove po brojnim pitanjima

Američki predsednik Donald Tramp i kanadski premijer Džastin Trudo razgovaraće danas o trgovini, a učestvovaće i u diskusiji o učešću žena u radnoj snazi.

Zvaničnici Bele kuće i Vlade Kanade rekli su da dve zemlje planiraju da uspostave novu radnu grupu pod nazivom Savet SAD i Kanade za unapređenje položaja poslovnih žena.

Bliska saradnja Trudoa i Trampa mogla bi da ublaži zabrinutost Kanađana da će američki predsednik uvesti mere koje bi mogle da naškode ekonomiji Kanade, ocenila je američka agencija AP.

Trudo (45) i Tramp (70) imaju suprotstavljene stavove po brojnim pitanjima.

Liberalni Trudo zalaže se za slobodnu trgovinu, prihvatio je 40.000 sirijskih izbeglica, naziva sebe feministom i 50 odsto zaposlenih u njegovom kabinetu su žene.

Trampova uredba koja na 90 dana zabranjuje ulazak u SAD državljanima većinski muslimanskih zemalja - Jemena, Sudana, Somalije, Libije, Iraka, Irana i Sirije, naišla je na kritike iz više država.

Prvi sastanak američkog predsednika kanadskog premijera Džastina Trudoa mogao bi za Kanadu da predstavlja najznačajniji sastanak lidera dve susedne države u poslednjih nekoliko decenija, ocenila je agencija AP.

XS
SM
MD
LG