Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nastavak suđenja Darku Šariću početkom marta


Optužni Darko Šarić u Specijalnom sudu u Beogradu na početku suđenja u martu 2014.

U Specijalnom sudu u Beogradu nije u srijedu nastavljeno ponovljeno suđenje Darku Šariću za šverc kokaina jer u sud nije stigao odgovor Republičkog javnog tužilaštva na zahtjev odbrane za izuzeće zamjenika tužioca za organizovani kriminal Saše Ivanića.

Zbog toga je nastavak suđenje zakazan za 6. 7. i 8. mart, a još nije poznato da li će biti održano u Specijalnom sudu ili u sudnici zatvora u Bačvanskoj ulici, rekao je sudija Siniša Petrović.

Pravni zastupnici Šarića advokati Radoslav Baćović i Dejan Lazarević podnijeli su juče i zahtjev za izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića.

Advokati tvrde da je Ivanić zloupotrebio položaj i predstavio SMS poruku koju je Šarićeva ćerka poslala sa svog telefona prijateljima kao poruku Darka Šarića, kao i da je omogućio vraćanje imovine svjedoku saradniku Nebojši Joksoviću u zamjenu za lažno svjedočenje.

Ponovljeno suđenje Šariću i ostalima za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, počelo je krajem septembra prošle godine.

Prethodno je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu Šariću i ostalima jer, kako je saopšteno "nijesu dati jasni razlozi povodom pravnog pitanja vezano za mogućnost primene instituta produženog krivičnog djela kod neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga".

Prvostepenom presudom Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje kazne.

XS
SM
MD
LG