Dostupni linkovi

Beograd: Advokat otkazao punomoćje optuženom za zločin Srebrenicu


Zgrada Višeg suda, Beograd
Zgrada Višeg suda, Beograd

Suđenja osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske (RS) za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca u slučaju "Srebrenica" danas nije održano jer na ročište nije došao jedan od advokata optuženih.

Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu nije se pojavio advokat Miroslav Perković koji je otkazao punomoćje klijentu Bori Miletiću.

Suđenje će, kako je i planirano, biti nastavljeno u ponedeljak, 13. februara preslušavanjem izjave koju je Miletić dao tužiocu tokom istrage.

Suđenje je čitanjem optužnice počelo u ponedeljak, 6. februara. Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović, Dragomir Parović i Vidoslav Vasić.

Oni se terete da su zajedno sa nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade RS u halama zemljoradničke zadruge i oko njih učestvovali u ubistvu više stotina Muslimana.

Prema optužnici Tužilaštva za ratne zločine okrivljeni su ratni zločin protiv civilnog stanovništa izvršili 14. jula 1995, a svi optuženi koji se brane sa slobode, prisustvuju suđenju.

XS
SM
MD
LG