Dostupni linkovi

Vučić: Prijateljstvo sa Grčkom treba ojačati boljim ekonomskim odnosima


Grčki premijer Aleksis Cipras i premijer Srbije Aleksandar Vučić
Grčki premijer Aleksis Cipras i premijer Srbije Aleksandar Vučić

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zahvalan Grčkoj na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu, i što nije priznala Kosovo, ali je naglasio da prijateljstvo treba ojačati boljim ekonomskim odnosima, te najavio održavanje zajedničke sjednice vlada dvije zemlje.

Vučić je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom u Beogradu, rekao da Srbija i Grčka imaju tradicionalno dobre prijateljske odnose, ali da u posljednjih sedam godina nije bilo sastanka na nivou premijera, što treba promijeniti.

"Dogovorili smo zajedničku sednicu vlada u Solunu, na proleće, gde će se pripremiti konkretne mere o zajedničkoj saradnji i formirati timove da urade mnogo toga i pokažemo građanima šta je to što možemo da uradimo da bude na korist i jednog i drugog naroda", rekao je Vučić.

On je ocijenio da je neophodno produbljivanje ekonomske saradnje, ukazujući da je trgovinska razmjena nedovoljna i da je prošle godine iznosila oko 337 miliona eura.

Vučić je rekao i da će Srbija i Grčka sarađivati po pitanju migrantske krize.


XS
SM
MD
LG