Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tači: O zidu u Severnoj Mitrovici neće se razgovarati u Briselu


Rok koji je putem rezolucije Skupštine dat Vladi Kosova za uklanjanje zida u Severnoj Mitrovici ističe 31. januara

Predsednik Kosova, Hašim Tači, izjavio je u utorak da se o zidu u Severnoj Mitrovici, kojeg su izgradile lokalne vlasti, neće diskutovati sa srpskim vlastima u Briselu.

„To je unutrašnje, ustavno i zakonsko pitanje i pod potpunom nadležnošću kosovskih institucija“, kazao je on, ali i dodao da se moraju poštovati rokovi rezolucije Skupštine.

Inače, u utorak, 31. januara, ističe rok koji je putem rezolucije Skupštine dat Vladi Kosova za uklanjanje zida u Severnoj Mitrovici.

Tači je takođe rekao da domaće institucije moraju da okončaju i pitanje demarkacije i Zajednice opština sa srpskom većinom, kako bi se otvorila perspektiva liberalizaciji viza.

Tači je negirao da se o zidu u Mitrovici postigao neki dogovor između lokalnih vlasti sa zvaničnom Prištinom, kao što pišu domaći mediji.

„Razgovori su u toku i nadam se dogovoru ali domaće vlasti u svakim okolnostima imaju ustavnu i zakonsku nadležnost da preduzmu sve mere“, kazao je on u Prištini, prilikom odavanja počati ispred spomenika narodnog heroja Zahira Pajazitija.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG