Dostupni linkovi

Skupština Kosova rezolucijom zahteva uklanjanje zida u S. Mitrovici


U rezoluciji stoji da bi zid trebalo srušiti tokom januara meseca
U rezoluciji stoji da bi zid trebalo srušiti tokom januara meseca

Skupština Kosova usvojila je rezoluciju u vezi zida kojeg su lokalne vlasti u Severnoj Mitrovici ilegalno izgradile u blizini glavnog ibarskog mosta.

U rezoluciji stoji da bi zid trebalo srušiti tokom januara meseca, da se Vlada Kosova angažuje kod nadležnih organa kako bi se preduzele zakonske mere i da se ovaj zid tretira kao političko delovanje i ilegalna izgradnja.

Takođe se navodi da ne smeju da se menjaju elementi koji su postojali pre 1999. godine, odnosno da se u blizini ibarskog mosta gradi zid ili stepenište. Rezolucija poziva i na povratak raseljenih građana u severnom i južnom delu grada.

Lokalna samouprava u Severnoj Mitrovici je izgradila zid u blizini glavnog ibarskog mosta na kojem se izvode radovi za ponovno puštanje u promet. Lokalni Srbi tvrde da je to deo projekta o izgradnji pešačke zone ali nakon intervencije međunarodne zajednice, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić je rekao da će zid biti redizajniran i da će na tom mestu biti nešto u vidu letnje pozornice.

XS
SM
MD
LG