Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Trump i Obama upoznati o potencijalno 'kompromitirajućim' informacijama


Ilustracija

Američki Federalni istražni biro (FBI) je prošlog tjedna izvijestio odlazećega i novoizabranoga predsjednika Sjedinjenih Država Baracka Obamu i Donalda Trumpa o optužbama da ruske obavještajne službe imaju kompromiritajuće osobne i financijske podatke o Trumpu, navele su u utorak američki i britanski mediji.

FBI je pronašao neprovjerene optužbe ali dovoljno uvjerljive da ih uključi u priopćenje i, prema izvješćima, trenutno ispituje njihovu točnost, prenose agencije.

Trump je odbacio optužbe kao "politički lov na vještice".

Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je danas novinarima u Moskvi da "Kremlj ne posjeduje kompromitirajuće podatke o novom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu", dodajući da su optužbe američkih obavještajnih agencija "potpuna fantazija".

Američka televizijska mreža CNN i drugi mediji u SAD-u izvijestili su kasno sinoć o postojanju povjerljivog dokumenta od 35 strana, sastavljenog od serije bilježaka s datumima od lipnja do prosinca 2016. godine, koji je napisao bivši britanski agent za kontrašpijunažu kojeg američke obavještajne službe smatraju pouzdanim izvorom.

Trump je u nekoliko navrata odbacio izvješće američkih obavještajnih službi o navodnoj umiješanosti Rusije u izborni tijek, koja je prema izvješću, imala za cilj pomoći republikansku milijarderu da pobijedi demokratsku protivnicu Hillary Clinton.

Kremlj je također u nekoliko navrata demantirao te navode.

Trump će danas održati prvu konferenciju za novinare u New Yorku na kojoj se očekuje da će govoriti i o tom izvješću.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG