Dostupni linkovi

Dačić: Za Hrvatsku otvorena vrata za razgovor


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je na današnjoj godišnjoj konferenciji za novinare da odnosi u regiji moraju biti bolji, što nije teško, kako je rekao, jer su sada loši, dodajući da su za Hrvatsku otvorena vrata za razgovor.

Dačić je odgovarajući na pitanja o odnosima u regiji i tenzijama s Hrvatskom rekao da se Srbija zalaže za mir, stabilnost i pomirenje u regiji, te da očekuje unapređenje odnosa u regiji u 2017..

Navodeći da su otvorena vrata za razgovore s Hrvatskom, Dačić je istakao da je neprihvatljivo da članstvo EU abolira bilo koga od zahtjeva da se poštuje istorija i da se ne vrši njena revizija.

"Apsolutno sam za pomirenje, ali to nije moguće ako se stalno vraćate u sukobe", rekao je Dačić, dodajući da je u Hrvatskoj na djelu rehabilitacija fašizma i ustaštva, te da je NDH preteča Republike Hrvatske i ideje samostalne države.

Kako je rekao, u Hrvatskoj je postao kliše, da biti dobar Hrvat znači biti što više protiv Srbije, što je, kaže, pogrešna politika.

Podsjetio je da je s nekadašnjim premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem dogovorio kako da se prevazilaze bitaleralni problemi, a da Hrvatska nije imenovala svoje predstavnike za razgovore u različitim komisijama.

XS
SM
MD
LG