Dostupni linkovi

Tahiri otvorila zgradu Vlade Kosova u severnom delu Mitrovice


Edita Tahiri
Edita Tahiri

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri je danas otvorila zgradu Vlade Kosova u severnom delu Kosovske Mitrovice, saopštila je Vlada Kosova.

"Ovaj proces označava širenje i konsolidaciju suvereniteta države Kosovo i u severnom delu zemlje shodno odluci Vlade Kosova i kao rezultat sporazuma u Briselu", navodi se u saopštenju.

Tahiri je kazala da je zgrada vlade otvorena zahvaljući anagažovanju Ministarstva za lokalnu samoupravu, drugih institucija Kosova i uz snažnu podršku kabineta premijera Ise Mustafe.

U tom objektu, prema saopštenju, biće kancelarije 15 ministarstava Kosova i u njima će raditi 105 zaposlenih.

Tahiri je takodje danas imala sastanak s predstavnicima svih institucija koje su počele rad u severnom delu Kosovske Mitrovice a razgovarala je o koordinaciji aktivnosti izmedju institucija Kosova u severnom delu zemlje.

Ona je rekla da će se takve kancelarije otvoriti i u opštinama Zubin Potok i Leposavić, dok će službenici Vlade za opštinu Zvečan raditi, u danas otvorenoj zgradi u severnom delu Mitrovice.

Tahiri je rekla da se time "pripadnici srpske zajednice integrišu u sistem Kosova", zahvaljujući pre svega dijalogu u Briselu i sporazumima koji su postignuti uz podršku medjunarodnih parnera, pre svega Evropske unije i SAD, ali i pojedinih članica EU.

XS
SM
MD
LG