Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Etihad ostaje posvećen Er Srbiji, odbacuje spekulacije


Etihad eviejšn grupa saopštila je danas da ta kompanija jeste i ostaje u potpunosti posvećena strateškom partnerstvu sa većinskim vlasnikom Er Srbije, Vlade Srbije.

Etihad je na taj način odbacio kao netačne i bez osnova sve spekulacije sa promenom investicije u Er Srbiji i podrškom koju Grupa pruža svojoj partnerskoj srpskoj kompaniji

"Od svog ponovnog pokretanja, pre samo tri godine, srpska nacionalna avio-kompanija transformisana je u profitabilnog i održivog avio-prevoznika, najboljeg u svojoj klasi", ističe se u saopštenju.

Nacionalni avio-prevoznik UAE, koji je u vlasništvu emirata Abu Dabi, najavio je ranije ovog meseca redukovanje radne snage, prenele su agencije.

Etihad je, naime, najavio otpuštanja opisujući ih kao "odmereno smanjenje broja zaposlenih u nekim poslovnim delovima".

Portparol Etihada Updeš Kapur, preneo je AP, odbio je da iznese bilo kakve pojedinosti, a u saopštenju kompanije je navedeno da će otpuštanja biti sprovedena na "fer, strukturni i transparentan način".

Etihad ima kod-šer ugovore sa oko 50 vazduhoplovnih kompanija u svetu i ima vlasnički udeo u avio-kompanijama Er Berlin, Er Sejšels, Džet ervejz, Er Srbija, Alitalija i Virdžin Australija. Raspolaže flotom od oko 120 aviona.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je ranije danas da Vlada Srbije ima plan B za Er Srbiju ako dođe do bilo kakvih promena u Ethadu.

"Nemamo zvanične informacije u tom smislu. Srbija ima jasan ugovor sa Etihadom i vrlo jasne obaveze i jednog i drugog šer holdera u ugovora.Sa druge strane, imamo određene rezultate. Da li će kadrovski da se nešto menja u Etihadu to je manje naša stvar", navela je Mihajlović.

Er Srbija je počela da radi u oktobru 2013. kao nacionalni avioprevoznik Srbije, čiji je vlasnik država 51 odsto, a 49 odsto nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad ervejz.

XS
SM
MD
LG