Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dačić: SPS može samo da razgovara o zajedničkom kandidatu sa SNS


Dačić je dodao da aktuelni predsednik Tomislav Nikolić nije zatražio podršku SPS-a

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da SPS ne može da podrži nijednog predsedničkog kandidata, već samo da razgovara o zajedničkom kandidatu, posebno ako predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić želi da se kandiduje.

"Ako Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka žele da o tome razgovaramo, razgovaraćemo kad oni misle da je vreme. Do sada nije bilo razgovora", rekao je Dačić za televiziju Pink.

On je dodao da nikome ne priznaje da je favorit.

"Druga je stvar je ako Aleksandar Vučić želi da se kandiduje. On je lider ove koalicije i o tome možemo da razgovaramo kao o zajedničkom kandidatu", rekao je Dačić i dodao da ga ne interesuje priča o tome da on bude zajednički kandidat koalicije SNS-SPS.

On je rekao da će se ukoliko se Vučić ne kandiduje "sve moguće sile sveta kojima se ne sviđa šta se radi ovde, i domaće, ujediniti oko toga da pobede Vučića bez učešća Vučića".

Dačić je dodao da aktuelni predsednik Tomislav Nikolić nije zatražio podršku SPS-a i da nema potrebe da se o podršci njegovoj kandidaturi izjašnjava.

Predsednički izbori treba da budu održani 2017. godine.

XS
SM
MD
LG