Dostupni linkovi

Dačić pozitivno ocenio rad Vlade Srbije u prvih sto dana


Narod u Srbiji zaslužuje da bude deo EU: Ivica Dačić
Narod u Srbiji zaslužuje da bude deo EU: Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je pozitivno ocenio rad Vlade Srbije ne samo u prvih sto dana već i tokom proteklih godina.

"Kao koalicioni partner Aleksandra Vučića iskazujem zadovoljstvo zbog rezultata ne samo u ovih 100 dana nego i proteklih godina", rekao je Dačić na konferenciji u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu povodom predstavljanja rezultata prvih 100 dana rada Vlade Srbije.

On je rekao da "Srbija danas izgleda drugačije na svim poljima", posebno na polju ekonomije gde se smanjuje budžetski deficit, a ostvaruje industrijski i društveni rast.

"Srbija je retka zemlja koja ima nekoliko stubova koji čvrsto stoje na zemlji – stabilne finansije, prostor otvoren za investicije, otvoren put ka EU", rekao je Dačić i dodao da narod u Srbiji zaslužuje da budeo deo EU.

Ministar spoljnih poslova je ocenio i da je Srbija "kredibilan partner" koji "oštro i beskomproisno brani nacionalne interese".

"Predstavinici Evropskih institucija su se sa najvišom ocenom odnosli prema Srbiji ocenivši da Srbija radi svoj deo posla", rekao je Dačić i dodao da niko ne može da predvidi kad će Srbija postati članica EU, ali da je važno da u zemlji postoji stabilnost, kao i državne institucije koje se temelje na čvrstim opredeljenjima.

XS
SM
MD
LG